Warning: is_readable(): open_basedir restriction in effect. File(/data/e/0/e06e88e9-e769-450b-a68c-45521a05e4a5/thriller.sk/web/wp-content/plugins/wow-carousel-for-divi-lite/wow-divi-carousel-lite.php/languages/divi-carousel-lite-sk_SK.mo) is not within the allowed path(s): (/nfsmnt/:/data/:/usr/share/php:/usr/bin/:/apachetmp:/tmp/:/var/tmp/:/dev/urandom:/usr/lib/x86_64-linux-gnu/ImageMagick-6.9.11/bin-q16/:/usr/local/bin/:/etc/ssl/certs/ca-certificates.crt:/usr/lib/php:/usr/php83/bin/) in /data/e/0/e06e88e9-e769-450b-a68c-45521a05e4a5/thriller.sk/web/wp-includes/l10n.php on line 783
Fanúšička Lennyho Kravitza nadšená: Osobné stretnutie so skromným spevákom v Bratislave

Lenny Kravitz sa v Bratislave ukázal ako skromný gentleman. Na tento deň v živote nezabudnem.

sep 7, 2018

Dnes je deň, kedy Lenny Kravitz vydal svoj nový album Raise Vibration. Myslím, že nie je lepší čas na to, aby som vyrozprávala svoj zážitok ktorý sa viaže ku koncertnému turné Raise Vibration, ktorým zdvíhal vibrácie v Európe len nedávno. Opíšem Vám moment na ktorý  NIKDY NIKDY v živote nezabudnem. Stretnutie s Lenny Kravitzom.

Ešte predtým…

Aby som Vás trošku dostala do situácie tak poviem, že Lennyho pravidelne sledujem na sociálnych sieťach, pozerám s ním rôzne dokumenty a videá, takže informácie o dianí a jeho živote mám skoro dokonale zmapované..
Vedela som, že pripravuje nový album a logicky som vedela, že k nemu bude aj nejaké to turné. Predpokladala som, že opäť to bude niečo ako Viedeň, Budapešť, Brno, Praha. Išla by som hocikam tak popravde.. len aby som ho videla. No ale medzi rôznymi mestami sa objavila znovu Bratislava! Úplná bomba!!  Už som sa videla, ako pokúšam šťastie, že ho odchytím niekde v hoteli na podpis a tajne som dúfala, že by sa mi to mohlo podariť. ( Už som mala skúsenosti napr. s Djokovicom, Crosbym, Oveckinom…).
Tak som v to dúfala, že som si povedala, že to musím pokúšať najviac ako to pôjde.

Myšlienka, ktorá mala silu
Napadol mi jeden strelený nápad…. Opýtať sa Lennyho dvorného fotografa, ktorý s ním všade cestuje. Fakt je to strelené, že? Povedala som si, že za to nič nedám. Kto neskúsi- nič nezíska. Keďže Mathieu Bittona (veľmi uznávaný fotograf, inak nominovaný aj na Grammy) sledujem už vyše 7 rokov na FB, Instagrame, či Twitteri tak som to riskla. Už kedysi dávno som mu napísala ohľadne Merchandisu, ktorý sa mi páčil no nebol nikde dostupný a on mi vtedy odpísal. Strašne zlatý -lebo veď nemusel. A podobných otázok či spamov tam musí mať vo veľkom.

No tentokrát som mierila trošku vyššie.. skúsila som mu napísať, či náhodou nie je akási možnosť získať Lennyho autogram keď bude v Bratislave. Takúúú malú dušičku som mala, že si ani neviete predstaviť. Ako sa zachoval on?
Odpísal mi. Že: “ak sa mi podarí na koncerte prepracovať niekde dopredu, mám na na neho zakričať a on mi to skúsi sprostredkovať.” No konečná. Zasvietila mi veľká nádej. Zväčša som na koncertoch úplne vpredu tak som bola trošku nervózna, či náhodou nebude zákon schválnosti fungovať v najnevhodnejší okamih. V ten, keď sa mi môže podariť získať podpis od mnou uznávanej legendy.
Rozmýšľala som stále o nejakej poistke… ako to vymyslieť tak, aby som mala ešte nejaké eso v zálohe. Keby na mňa Mathieu zabudol.. predsa len má iné veci na starosti ako fanúšikov ktorí túžia po podpise.

Mali sme info, že by mohol dojsť na jedno určité miesto. Ale nič nebolo isté. A hlavne pri týchto podujatiach neviete, či sa niečo nezmení zo sekundy na sekundu. Dosť som odbiehala z toho miesta aby som kontrolovala ako to vyzerá pri bránach, kade mali púšťať ľudí do haly. (Klasický vstup do NTC). Nevedela som, čo robiť lebo riskovať, že nebudem vpredu a nedostanem podpis ani tam kde som bola.. no to by bolo mrzuté.

Našťastie, prišla kamarátka, ktorá dostala odo mňa presné pokyny.. a čakala pred vchodom. Už som bola pokojnejšia.. mohla som ísť opäť na to miesto kde sme s kamošmi čakali na možný podpis. Stále nič. Zaregistrovali sme prichádzať predkapelu.. tak sme to aspoň využili na ďalší podpis, keďže MF Robots ( Music for Robots ) je kapela ktorá je produkovaná takými producentmi, ktorý robili pre Michaela Jacksona, a niektorí členovia kapely dlhé roky hrávali napríklad pre Davida Bowieho a podobne..

Zoči – voči

Niečo sme už teda ukoristené mali.. ale stále to nebolo to, po čom sme túžili najviac. A teda o sebe ani nehovorím. Chalani zbierajú podpisy do zbierky. Ja zbieram len tie podpisy, ktoré sú pre mňa výnimočné.  Rozprávali sme sa a zrazu pozerám a na sociálnej sieti vidím post v ktorom je zreteľne vidieť že opustili Budapešť, kde mali dva dni predtým koncert. Skontrolujem príspevky o cca 2 hodiny neskôr a vidím fotku z autobusu.. z Bratislavy. Keďže mi bolo jasné, že kvoli časovej obmedzenosti už nepôjdu nikam na hotel všetkým som povedala, že zjavne do pár minút tu musia byť. Mala som pravdu. Videli sme prichádzať veľké koncertné autobusy. Postupne z nich vychádzal celý stuff.. prišiel ďalší bus a vidím kapelu. A zrazu.. vidím ako kráča on… Malý, veľký Lenny. Bol v spoločnosti bodyguardov a miesta boli ohraničené – strážené. Zakričali sme na Lennyho. Ten nás uvidel.. a neignoroval. Nezaváhal ani na sekundu!! Bolo nás tam cca 5. Zobral do ruky fixku a každému sa podpísal. Pardón. Každého komu sa podpisoval sa opýtal na meno. Vznikla tam úsmevná situácia, keďže nie každý vedel správne vyhláskovať svoje meno po anglicky. A Lenny sa na tom zabával, povedal, že koľkokrát to potom napíše zle a musí to opravovať. A stále sa smial. Mne sa podpísal ako prvej a keď som videla, že mi tam napisal “to Nati love Lenny Kravitz”.. to bolo siedme nebo.. autogram hodil každému a potom sa nám ešte nežne a s pokorným hlasom ospravedlnil, že sa nám už nemôže venovať lebo musí ísť pracovať. Ešte k tomu spojil ruky tak ako keď sa modlíte. Preukázal nám tak, že si nás váži. Rozlúčil sa a išiel na zvukovú skúšku.

Nevedela som.. či snívam alebo to je realita. Krvi by ste sa mi nedorezali. Taká legenda ako on, a tá pokora a láska ktorá z neho sršala.. to bolo niečo neopísateľné. Každý spevák v dnešnej dobe spieva o miery, láske, porozumení, rovnosti. Ale nie každý kto to prehlasuje tak aj žije. Ale Lenny? akurát tak potvrdil texty svojich veľkých skladieb.. ktoré zjavne nie sú len prázdne slová. Bol úžasný. Bola som totálne nadšená lebo môj idol, ktorý bol vždy na piedestále nebol len výmysel.. bol sktuočný- reálny a ľudský. Myslela som si, že viac ho uznávať nemôžem. Zjavne som sa mýlila. Táto skúsenosť ma ešte viac prinútila zamyslieť sa nadtým, aby sme boli to čo hlásame. Aby to neboli len slová – ale skutky. A hneď som si spomenula na naše celebrity. Nechcem nikoho uraziť ani očierňovať, ale mnoho ľudí sa hrajú na niečo, čím nie sú a napr. takému Lennymu “slávou, ani úspechom” nesiahajú ani po päty. Mal by byť každému príklad…

Avšak.. tu sa to celé nekončí. Tá ľudskosť ktorá v Lennym je, je zjavne aj v tíme ľudí, ktorými je obklopení. Neuveríte.. ale celá nadšená a šťastná, že mám podpis od Lennyho som utekala k hlavným bránam, kde už čakali ľudia a moja kamoška. Do haly sme sa samozrejme dostali prvé.
Na chvíľku zase odbočím, ale keď som si pozerala fotky z koncertov ktoré mal pred Bratislavou, videla som, že dvom chalanom sa Lenny podpísal na biele tričko, ktoré bolo z nového merchu. Tak som tak predstavovala, že ak sa dostanem do haly, rýchlo pôjdem kúpiť tričko a skúsim si ho dať podpísať aj ja. Veď.. O čo som horšia?
No a ako sme vbehli do haly. Boli sme tam prvé, obsadili sme si miesto rovno pri pódiu – pred Lennyho mikrofónom. Hovorím si.. že lepšie miesto už chytiť nešlo. Opäť som poverila kamošku, nech nám stráži fleky a utekala som ( doslova ) do obchodu s merchom, kde som si bleskurýchlo kúpila spomínané biele tričko s Lennyho podobizňou.
Ako sme tak stáli a čakali kým začne hrať predkapela.. napadlo mi, že sa skúsim pripomenúť Mathieuovi. Napísala som mu, že sa nachádzam v prvej rade. On mi napísal: “Okey, povedz Ahoj”.
Poďakovala som sa mu a čakala som už len na moment, kedy sa tam zjaví. Zrazu mi došla ďalšia správa.. a znovu mi píše Mathieu. V predklade mi napísal: “Možno prídem čoskoro, a mohol by som zobrat veci a dať mu to podpísať v zákulisí?” Vtedy som si povedala, že OH SHIT!! samozrejme, že áno!. Jeden podpis som už zoči – voči mala, tak prečo nie. Mala som so sebou môj obľúbený originálny album 5 – Five.

Neprešlo asi ani 5 minút a videla som ako Mathieu prichádza. Hľadal ma tak som mu svietila baterkou a prišiel. Pozdravil sa, spýtal sa ma ako sa mi darí a povedal, že mi to určite donesie naspäť. Medzičasom si moju komunikáciu s ním všimol jeden chalan, ktorý využil situáciu a tiež mu pichol do ruky tričko. Ešte sa ma niečo pýtal no už tam bol veľký hluk tak som ho moc nepočula a tak odišiel s našimi vecami do zákulisia. Po chvíľke mi zase cikne správa. Pýta sa ma aké meno má dať na venovanie, tak som mu napísala že to je pre mňa:) Cca o 10 minút je Mathieu naspäť doniesol mi podpísané tričko. A na CDčku krásny podpis s venovaním… bože to bol sen… len tak mimochodom, Album 5 získal hudobné ocenenie Grammy a ja som ho mala podpísané od Lennyho s venovaním. Ani Vám nebudem hovoriť, akú veľkú hodnotu ten podpis na albume má. Mathieovi som samozrejme niekoľkokrát poďakovala a on skromne poznamenal, že veľmi rád pomohol. Fakt, niečo nevýdané. Hlavne keď si uvedomíte z akej brandže pochádza. A že práve aj Mathieu spolupracoval s hviezdami ako Michael Jackson, Prince, Madonnou a mnohými ďalšími. Ten istý človek bol tak neskutočne udský.. VEĽKÝ.

Táto na prvý pohľad rozprávka sa stále nekončí. Užívam si koncert plnými dúškami. Myslela som si, že lepšie to už byť ani nemôže. A v jednom momente počas Fly Away Lenny odhodí svoje gitarové brnkátko. Hádajte kto ho asi tak chytil? Ja!! Bože.. niekedy si myslím, že som dieťa šťasteny…Pravdou však je, že šťastenu v takýchto prípadoch neustále pokúšam a už som si s ňou skoro potykala. Ďalšia pecka príde o cca 20 minút na to. Mathieu fotí a točí koncert. On je ten, čo všetko spravuje. Fotí a na zemi si všimne ďalšie brnkátko. Zase Lennyho. Bol odomňa cca 4 metre. A viete čo spravil? zodvihol ho a cielene sa vybral za mňou aby mi ho podal. Koniec koncov, mám dve Lennyho brnkátka. TOTO už naozaj nemohlo byť lepšie!
Na záver som babe, ktorá bola kúsok odomňa povedala aby ak má niečo čo by chcela podpísať vystrčí von, že jej požičiam fixku. A Lenny prišiel dolu. Zobral moju fixku a začal sa podpisovať ľudom v prvých radách. Bez problémov podpisoval všetko, čo sa mu dostalo do rúk. Niečo nevýdané. Bomba!!!

V ten moment, som si spomenula na dokument Looking Back on Love – ktorý režíroval zrovna Mathieu a Lenny v ňom povedal jednu vetu: ” Chcem, aby sa ľudia cítili tak, že som jedným z nich. Medzi mnou a nimi nie je rozdiel.”….a tak aj bolo… Lenny je obrovský človek a pre mňa to aj takouto maličkosťou dokázal. Nikdy na to nezabudnem.

Taká perlička na záver.. deň predtým som mamine hovorila, že skúsim získať jeho podpis a že ak by sa mi to podarilo, rozhodne by som si to dala vytetovať… myslím, že som sama sebe niečo dlžná.:)

Ďakujem Lenny za to, že si mi ukázal svoju ľudskosť a vieru v idola, ktorým si pre mňa vždy bol. Týmto zážitkom si to všetko ešte väčšmi umocnil.

Odkaz pre každého. LET LOVE RULE!!!!

podpis od legendy Lennyho Kravitza z Bratislavy

Posledne publikované články…

Návrat anjelského hlasu: Nezabudnuteľný koncert Georgea Michaela

Pamätám si to ako keby to bolo včera. Písal sa rok 2007 a bol 25 Máj - piatok. V tento deň som nekonečne túžila potom, aby som bola na štadióne...

Púť za tajomným svetlom

Dávno, dávno, v krajine, ktorá sa skrývala za hustými závojmi hmly, žila malá duša menom Nala. Bol to citlivý a láskavý duch, ktorý prežíval svet...

Superhviezda Realu Madrid Federico Valverde mi spravil deň: Pred zápasom mi daroval svoju tréningovú bundu

Utorok, 27. September 2022 si budem vždy pamatať ako deň, kedy sa mi opäť raz podaril parádny kúsok. Teda... ak to tak vôbec môžem nazvať.Neviem, či...

Stretla som zakladateľa skupiny Jamiroquai – mojej absolútne najobľúbenejšej kapely

Je 28. Marec. Väčšine ľudí sa tento dátum spája s Dňom Učiteľov. Mne sa vryl do pamäti niekoľko rokov dozadu preto, že sa mi splnil jeden z ďaľších...

Nezabudnuteľný moment: Selfie s latino spevákom Malumom v Bratislave

Život vie byť strašne super, ak si dokážeme užiť a vychutnať momenty, o ktorých niekde v kútiku duši snívame. A niekedy ani nesnívame... iba dúfame....

Enrique Iglesias ma po spoločnej fotke absolútne šokoval

Štadión Ondreja Nepelu v Bratislave sa vo Štvrtok večer otriasal v základoch. Totálne ho ovládol svojimi latino rytmami spevák Enrique Iglesias,...

Ed Sheeran: One Man Show v Prahe

Ed po druhé. Nehovorím o sérii koncertov Ed Sheerana, ktoré odohral včera a v Nedeľu v Prahe ale o počte koncertov, ktoré som mala česť vidieť...

Exkluzívna fotografia so Stingom v Bratislave

Gordon Matthew Summer. To je civilné meno ikony vystupujúcej pod umeleckým menom Sting, ktorý včera 30.6.2019 ovládol vypredaný štadión Ondreja...

Jediná fanúšička, ktorá získala autogram od Ovečkina, predtým ako zdrhol

Včera večer prileteli do Bratislavy ruskí hokejisti. V zostave, v akej prišli by ste neznáme mená hľadali len veľmi ťažko. Hviezdami nabitý tím...

Deň narcisov: Prejav ľudskosti a sily pomáhať

Dnes je deň narcisov. Jednoduchý symbol žltého kvetu na nás striehne takmer na každom rohu. Je dôkazom, že ľudskosť a dobrá myšlienka vie...